appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met VOF de Kunst-zanger Nol Havens en wetenschapper Laurens Ham
STER Advertentie

Nieuw overleg tussen VS en Noord-Korea in Washington

AFP
vrijdag 18 januari 2019 | NOS | redactie

Een nieuw topoverleg tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un is een stuk dichterbij gekomen. De toponderhandelaar van Noord-Korea is op het vliegtuig gestapt naar Washington voor een overleg met de minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo.

Toponderhandelaars Noord-Korea en de VS praten in Washington

Het is niet het eerste overleg in tijden, zegt correspondent Garrie van Pinxteren in het NOS Radio 1 Journaal. "Bij onderhandelingen op lager niveau wordt er de hele tijd niks bereikt. Die worden steeds afgezegd. Echt schot in de zaak zit er niet." Van Pinxteren vraagt zich dan ook af of een mogelijke nieuwe top tussen de presidenten wel wat kan opleveren. 

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Noord-Koreaanse onderhandelaar een brief van King Jong-Un meegenomen vanuit Pyongyang. Volgens Van Pinxteren wil de onderhandelaar de brief persoonlijk aan Trump geven, maar of dat gaat lukken is onzeker. Trump stuurde eerder ook al een brief naar Kim Jong-Un.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1