appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Stemming: 'Het woord dividendbelasting is bijna te vaak gevallen'

NOS
dinsdag 1 januari 2019 | NOS | Redactie

Dividendbelasting en het klimaatakkoord waren volgens Max van Weezel en Joost Vullings de politieke thema's van 2018. In de laatste aflevering van Met het Oog op Morgen van 2018 blikken ze terug op hun persoonlijke en Haagse hoogte- en dieptepunten. 

Het politieke jaaroverzicht van De Stemming

Tot ver in oktober domineerde dividendbelasting de berichtgeving vanuit politiek Den Haag. En dat leverde de oppositie een dankbaar frame op, zegt Vullings. "Het frame dat de oppositie op dit kabinet heeft geplakt - het kabinet van het grootkapitaal dat kiest voor de grote bedrijven - hoorde ik terugkomen rond het klimaatakkoord. 'Nu kiezen ze weer voor de grote bedrijven en de burger moet allerlei dingen betalen' hoor je de oppositie zeggen. Ik denk dat dit beeld het kabinet blijft achtervolgen."

Van Weezel en Vullings kiezen daarnaast de Persoon van het Jaar. "Hij had het moeilijk en liep wat krassen op, maar wist dit jaar wel uit de groeien tot internationaal staatsman." Over wie ze het hebben, hoor je in de podcast De Stemming van Vullings en van Weezel. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1