appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlandse bedrijven na Brexit: 'Whiskey kunnen we zelf ook maken'

Unsplash
donderdag 13 december 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Blijf niet te lang hangen in de Brexit, maar kijk vooruit. Dat is de boodschap die Marc Lammers heeft voor Nederlandse bedrijven en ondernemers. De oud-hockeybondscoach coacht ondernemers en sprak onlangs in Londen met Nederlandse bedrijven. "Je moet je zo snel mogelijk aanpassen aan de nieuwe situatie."

Marc Lammers in Spraakmakers

Waar een crisis is, is een kans, is het bekendste motto van de voormalig hockeybondscoach. Bedrijven moeten niet blijven hangen in de onmogelijkheden van de Brexit, zegt hij, maar vooruit kijken. "Je speelt niet tegen problemen of tegen de Brexit", aldus Lammers. "Je speelt tegen de concurrentie."

Volgens Lammers moeten Nederlanders gebruik maken van innovatie om de concurrentie te snel af te zijn. "We zijn het meest innovatieve land van Europa. Gebruik dat. Thee kunnen we zelf ook maken en whiskey ook." Daarnaast is het zaak om een betere relatie met Engeland te krijgen dan Duitsland, Frankrijk of China. "We moeten van het slechtste scenario het beste kiezen. Anders wordt het veel erger."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1