appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

May stelt stemming brexit-akkoord met EU uit

ANP
maandag 10 december 2018 | NOS | Redactie Twitter

De Britse premier May heeft de stemming van morgenavond over het brexit-akkoord met de EU uitgesteld. Dat heeft ze bekendgemaakt in het Lagerhuis, na een spoedoverleg met de belangrijkste ministers uit haar kabinet.

De afgelopen dagen werd al gespeculeerd over uitstel van de stemming. Britse media meldden dat May de komende dagen in Brussel wil proberen om het brexit-akkoord aan te passen. De premier en haar vertrouwelingen zeiden meerdere keren dat van uitstel geen sprake was.

Alles wees erop dat het brexit-akkoord morgen zou worden verworpen door een meerderheid in het Lagerhuis. Dat erkende May vandaag ook. Een deel van May's Conservatieve fractie en vrijwel de voltallige positie zou van plan zijn om tegen te stemmen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1