appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

'Als dit allemaal klopt, komt het presidentschap van Trump in gevaar'

ANP
zaterdag 8 december 2018 | WNL | WNL Redactie

In Amerika zijn nieuwe documenten vrijgekomen rond het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de mogelijke Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Volgens Amerikadeskundige Willem Post is er geen smoking gun gevonden, maar komt Mueller 'steekje voor steekje dichterbij president Trump'. Dat zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

De vrijgegeven documenten gaan over de strafzaken tegen Michael Cohen en Paul Manafort. Post: "Er is niet iets aangetroffen, waarbij je kunt zeggen: 'Trump is de klos'. Maar het gaat wel over de intimi van de president. Mueller komt steekje voor steekje dichterbij Trump zelf. Daar blijft hij nu nog een beetje van af. Maar zodra je mannen als Michael Cohen en Paul Manafort onder het vergrootglas legt, kom je dichtbij de president."

Post verwacht dat de nieuwe informatie van Mueller het nodige los zal maken in Amerika. "De bevindingen van Mueller zullen de verhoudingen in Amerika nog meer onder druk zetten. Het is oppositievoer voor de Democraten en Trump zal van zich af gaan slaan, zoals nu ook al gebeurt."

Als het onderzoek in 2019 doorgaat, zal blijken of Trump ook echt in de problemen gaat komen. Post: "Als dit allemaal klopt, komt het presidentschap van Trump wel in gevaar. Maar Amerika is wel een juridisch land, dus er zal keihard aangetoond moeten worden dat Trump hierbij betrokken is."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1