appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Podcast De Dag: Trump en senatoren botsen over rol Saudische kroonprins

afp
vrijdag 7 december 2018 | NPO Radio 1 | redactie

'Zekerder dan ooit' zijn ze. Amerikaanse senatoren spraken in duidelijke taal over de rol die de Saudische kroonprins heeft in de moord op journalist Jamal Khashoggi. Na een briefing door de CIA zeiden senatoren van beide partijen dat ze er zeker van zijn dat de opdracht van die moord kwam van kroonprins Mohammed bin Salman.

De woorden steken af tegen de gematigde reactie van president Trump. Waarom verschillen ze van toon? Wat voor band heeft de VS met Saudi-Arabiƫ? En wat betekent dit voor de relatie tussen Trump en het Congres?

Verder in De Dag

Het gaat niet goed met de stadsvogels in Nederland. NOS Verslaggever Roel Pauw is groot liefhebber en laat je verschillende stadse vogels horen. Hoe houden we ze in de stad? En moeten we dat eigenlijk willen?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1