appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Handbal en Hockey

ANP
zondag 9 december 2018 | RAD1 | Luuk de Jong

Het is weer zondag en vandaag wordt het spannend! De laatste wedstrijden in de Eredivisie worden gespeeld, op het WK komen de hockeyers in actie en op het EK verdedigen de handbalsters de Nederlandse eer. Kortom, een mooie dag vol met sport. Volg deze wedstrijden op NPO Radio 1!

Eredivisie

Feyenoord speelt zijn tweede wedstrijd deze week. Afgelopen donderdagavond speelden de Rotterdammers tegen VVV Venlo de inhaalwedstrijd van 4 november. Toen viel tijdens de wedstrijd het licht uit in De Kuip. Vandaag speelt Feyenoord uit in Emmen, tegen de promovendus. Alle wedstrijden uit de Eredivisie zijn live te volgen bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Overzicht Eredivisiewedstrijden op zondag

12.15 uur FC Utrecht-Heracles Almelo | Verslag:
14.30 uur FC Emmen-Feyenoord | Verslag:
14.30 uur VVV Venlo-FC Groningen | Verslag:
16.45 uur NAC Breda-Vitesse | Verslag:

Handbal

Het EK handbal verloopt tot nu toe op rolletjes voor de Nederlandse handbalsters. Alle drie de groepswedstrijden werden gewonnen. Oranje gaat nu door naar een groep met Roemenië, Noorwegen en Duitsland, net als poulegenoten Spanje en Hongarije. Tegen Spanje en Hongarije speelt Nederland niet meer, maar het neemt wel de punten van de overwinningen op die landen mee.

De volgende wedstrijd van Nederland is zondag om 18.00 uur. Dan is Roemenië de tegenstander. Dinsdag speelt Oranje tegen Noorwegen en een dag later tegen Duitsland. De nummers een en twee van de groep gaan door naar de halve finales.

Hockey

De tweede groepswedstrijd op het WK verliep voor de hockey-mannen desastreus. Er werd een gevoelige nederlaag geleden tegen Duitsland. Met 4-1 werd verloren. De groepswinst lijkt daardoor uit het zicht te zijn, waardoor de mannen van bondscoach Max Caldas, die voor de honderdste keer op de bank zat bij Nederland, tot een tussenronde veroordeeld is op het titeltoernooi.

Nederland speelt om 14.30 uur de laatste groepswedstrijd tegen Pakistan. Duitsland neemt het dan op tegen Maleisië.

En verder...

  • Meesterbanketbakker Robèrt van Beckhoven en handbalgrootheid Olga Assink zijn te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1. Robèrt van Beckhoven begint komende zondag aan een nieuw seizoen als jurylid in Heel Holland Bakt. Olga Assink was tot voor kort de assistent-bondscoach van de Nederlandse vrouwenhandbalploeg. Vlak voor het EK, dat momenteel wordt gespeeld in Frankrijk, kreeg ze van de handbalbond te horen dat ze niet mee mocht. Luister naar De Perstribune om 12.12 uur op NPO Radio 1.
  • In november 2017 werd de vergunning voor het gebruik van Glyfosaat in de Europese Unie met 5 jaar verlengd. Na de goedkeuring in november 2017 stelde het Europees Parlement een commissie in die de toelatingsprocedure van pesticiden in Europa onder de loep nam. Deze week kwam deze commissie met haar eindrapport. We spreken er over met Vincent Harmsen, die voor ons en One World het dossier op de voet volgt. Reporter Radio is vanaf 19.00 uur te horen op NPO Radio 1.
  • In 2004 vond de eerste diepe boring plaats op de noordpool; een onwaarschijnlijk complexe expeditie die bijna mislukte. In aardlagen van zo’n 50 miljoen jaar oud zaten grote hoeveelheden van een waterplantje dat nog steeds bestaat en zelfs in Nederlandse sloten te vinden is: Azolla. De massale aanwezigheid van Azolla op de noordpool viel samen met een periode waar de aarde enorm is afgekoeld. Is er een oorzakelijk verband? Luister naar Radio Doc om 21.00 uur op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1