appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De vader van Shari zat in de bak: 'Ik ben er nog steeds voor in therapie'

NOS
dinsdag 27 november 2018 | NOS | Redactie

Negentien jaar geleden werd de vader van Shari (30) opgepakt. In de anderhalf jaar dat hij achter de tralies zat, zag ze hem nauwelijks. Ze heeft er nog steeds last van. "Mensen vergeten altijd dat dit niet voorbij is op het moment dat iemand vrijkomt", vertelt ze in de Bus van het NOS-radioprogramma Nieuws en Co.

Shari: 'Mensen vergeten dat dit niet voorbij is op het moment dat iemand vrijkomt'

Nederland telt 25.000 kinderen met een gedetineerde ouder. Voor die kinderen breekt vaak een stressvolle, moeilijke en verwarrende periode aan wanneer één van hun ouders in de gevangenis zit. Het net landelijk geopende Expertisecentrum Kind, Ouder en Detentie moet daar verandering in brengen. 

Shari weet nog precies hoe ze zich voelde toen haar vader door de politie werd meegenomen. "Hij keek heel bang. Als je als kind zoveel angst in de ogen van je ouders ziet, geeft dat een heel onveilig gevoel."

Tot vandaag de dag heeft ze er last van. "Ik kreeg slaapproblemen, depressies en PTSS." Inmiddels kan ze er beter mee om gaan, maar ze heeft nog wel therapie. Als jongerenambassadeur voor Exodus wil ze nu kinderen helpen die in een soortgelijke situatie belanden. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1