appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Vermakelijk om te zien hoe interview met Unilever-topman Paul Polman ontspoorde'

ANP
maandag 26 november 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

"Het was bijna kostelijk om te zien hoe het interview met Unilever-topman Paul Polman ontspoorde." Dat zegt mediastrateeg Jan-Kees Emmer in Spraakmakers. Hij heeft het interview met Polman afgelopen weekend in het Algemeen Dagblad met smaak gelezen. 

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Ilse Openneer

Uit het gesprek blijkt dat de topman geen hoge pet op heeft van de journalistiek. Volgens de AD-journalisten negeert hij onwelgevallige vragen of weerlegt hij ze kribbig. Ook speelt hij tijdens het gesprek meerdere malen op de man. 

Emmer las het interview met stijgende verbazing. "Polman wilde met dit gesprek aan zijn imago werken, maar het resultaat was een gesprek met iemand die zich onbegrepen voelde."

Slechte sfeer

Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt het prijzenswaardig dat de AD-journalisten hebben opgeschreven dat de toon soms ronduit geprikkeld was. "Interviewers nemen sfeer steeds vaker mee als ze een interview uitwerken. Ik vind dat prettig om te lezen, omdat je een beter beeld krijgt van de geïnterviewde."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1