Binnenland

Podcast De Dag: hoe de dood van een Rus voor anti-corruptiewetten zorgt

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe de dood van een Rus voor anti-corruptiewetten zorgt

Sergej Magnitsky was een accountant die tien jaar geleden een grote belastingfraude in Rusland aan het licht bracht. Hij werd gearresteerd en overleed in de gevangenis onder verdachte omstandigheden.

{podcast audio="65972" caption="De Dag #201: Hoe de dood van een Rus voor anti-corruptiewetten zorgt" }

Zijn dood leidde wereldwijd tot Magnitsky-wetten, waarmee buitenlanders die mensenrechten schenden kunnen worden aangepakt. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vertelt het verhaal van Magnitsky en waarom er in Nederland ook een Magnitsky-wet zou moeten komen.

Verder in De Dag

En hernieuwde aandacht voor de zaak Willeke Dost gisteren. De politie zocht opnieuw naar haar nadat een burgerinitiatief had aangekondigd zelf te gaan graven. Verslaggever Mattijs van de Wiel was er ook en vertelt hoe hij zich moest bewegen tussen politie en burgers die het oneens met elkaar zijn over dit gevoelige onderwerp.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie