appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NPO Radio 1 Special
STER Advertentie

Reacties op interview Rob Jetten: 'Er zit geen peper in zijn reet'

ANP
vrijdag 12 oktober 2018 | KRO-NCRV | Elisabeth van Scherpenzeel

Het was niet alleen de week van het aftreden van Pechtold, maar vooral ook de start van Rob Jetten. Jong, sportief, strak gekleed en met een groen hart, zo werd deze nieuwe partijleider van D66 voorgesteld aan het land en de pers. Om maar met de clich├ęs te gooien; er zou een frisse wind gaan waaien in de leiding van deze regeringspartij.

Mediaforum: slechte start Rob Jetten

Lucky TV

Maar de jonge Jetten blijkt weinig sprankelende antwoorden te geven. De parlementaire journalistiek was verbaasd dat Jetten vaak dezelfde ingestudeerde antwoorden gaf, zoals in dit interview met Frits Wester van RTL Nieuws:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dit belooft weinig goeds", zegt Wouter de Winther, chef van de politieke redactie van De Telegraaf in Het Mediaforum. "Iemand dacht in het voorbijgaan bij het opnemen van dit item met Frits Wester dat het als een ludiek interview was bedoeld. Een opname van een soort Lucky TV. Het is goed als je een boodschap uit je hoofd leert, maar je wilt geen robot horen."

Robot

Ook Splinter Chabot, de voorzitter van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, ziet hem niet als voorbeeld: "Er zit geen peper in zijn reet." Chabot tipt Jetten om zijn eigen verhaal te laten horen. "Ik hoop dat je een meer creatieve Jetten hoort als hij over het klimaat gaat praten." Dat het door de leeftijd komt dat de nieuwe partijleider zo stram uit zijn woorden komt, vindt de twintiger Chabot onzin. Wiegel en Nijpels waren ook pas 30 en 31 toen ze partijleider werden, aldus Chabot: "Jetten is de liberale 2.0 versie van Jesse Klaver. Ik hoop dat hij wat losser wordt."

Wassila Hachchi

Vanochtend verscheen in De Volkskrant een interview met de in 2016 uitgetreden Wassila Hachchi. Zij stapte in 2016 uit D66 om in de VS aan de campagne van Hillary Clinton te werken. Nu wil ze volgens het gesprek in de ochtendkrant, in de week dat Pechtold vertrekt, weer openlijk lid wil worden. Maar ze hoopt op minder masculien leiderschap met minder apenrotsgedrag in de partij, zodat vrouwen beter hun plek kunnen vinden.

Wouter de Winther denkt niet dat Jetten die 'masuliene rol' gaat vervullen. Sterker nog, hij is het niet eens met de veronderstelling van Hachchi. De Winther beweert in de wandelgangen juist gehoord te hebben dat D66 te feminien zou zijn. "Ik weet niet of we veel waarde moeten hechten aan de woorden van Hachchi."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1