appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

'Ex van Pechtold Anne Lok is in een mediaval getrapt'

RTL Late Night/Youtube
donderdag 6 september 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Anne Lok, de ex van politicus Alexander Pechtold, schoof gisteravond aan bij RTL Late Night. Een 'pijnlijk' en 'warrig' verhaal om naar te kijken, zeiden journalisten Sjirk Kuijper en Wouter de Winther in Spraakmakers.

Het Mediaforum van Spraakmakers

Lok, tot vorige week duo-raadslid voor D66 in Meppel, had een affaire met Pechtold. Ze stapte deze week uit de gemeenteraad omdat ze naar eigen zeggen bang was door Pechtold te worden weggezet als 'labiel en gestoord'. Om een gedwongen vertrek te voorkomen, besloot ze zelf op te stappen.

In een val getrapt

Volgens Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, is Lok in een 'mediaval' getrapt. "Haar werd eerst verteld dat er geruchten over haar rond gingen in Den Haag. Vervolgens denkt ze dat ze dit off the record recht kan zetten. Uiteindelijk is dit gesprek als interview naar buiten gekomen." Als daarna RTL Late Night belt, is het drama voor haar compleet, oordeelt Kuijper. "Elke spindoctor zou hebben gezegd: niet wrijven in de vlek, houd ermee op. Het is zo dramatisch en pijnlijk."

Laat Pechtold weer stralen als politicus

Wouter de Winther van Telegraaf

Volgens De Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf heeft de onzichtbaarheid van Pechtold als politicus ook bijgedragen aan het ontstaan van deze hype. "Laat hem weer stralen voor D66 zoals hij dat kan, dan denk ik dat de discussie over zijn privéleven ook weer gaat liggen.'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1