appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Politie: slachtoffers steekpartij Amsterdam CS willekeurig gekozen

ANP
zaterdag 1 september 2018 | NOS | Redactie

De twee mannen die gistermiddag zwaargewond raakten bij de steekpartij op het Centraal Station in Amsterdam zijn willekeurige slachtoffers. Dat zegt de Amsterdamse politie.

De twee slachtoffers, Amerikaanse mannen die samen op reis waren, stonden te wachten voor een informatiebalie toen een 19-jarige Afghaan plotseling met een mes op hen instak. Binnen enkele seconden was de politie al ter plaatse en schoot de man neer.

"Wij hebben niet het idee dat hij speciaal naar hen op zoek is geweest of dat hij hen kende", zegt een politiewoordvoerder. "Het hadden ook willekeurige andere mensen kunnen zijn."

Verblijfsvergunning

De dader heeft een Duitse verblijfsvergunning, maar of hij bekend is bij de Duitse politie, wil de woordvoerder niet zeggen. De man ligt in het ziekenhuis en wordt met behulp van een tolk verhoord.

De politie gaat ervan uit dat er mogelijk sprake is van een terroristisch motief voor de steekpartij. Waarom dat zo is, wordt niet bekendgemaakt. "We sluiten andere zaken nog niet uit", zegt de woordvoerder. "We hopen dat hij in het verhoor uitsluitsel geeft over wat hij hier doet en waarom hij dit heeft gedaan."

De twee zwaargewonde slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Volgens de woordvoerder hebben ze heel veel pijn, maar zijn ze wel aanspreekbaar. Over de aard van hun verwondingen en hun leeftijd wil de politie niets kwijt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1