appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Lid motorbende verdacht van beschieten Panorama-pand'

Politie
vrijdag 22 juni 2018 | NOS | NTR | Redactie

De verdachte die opgepakt is voor het beschieten van een kantoorpand in Amsterdam met een antitankwapen, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is volgens de politie lid van een outlaw motorcycle gang, een criminele motorclub.

Om 06.00 uur is de man door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald. Hij is de president van chapter Silencio, de Woerdense afdeling van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad, waarvan niet helemaal duidelijk is of die ook echt bestaat.

Verslaggever Lidwien Gevers in gesprek met de hoofdredacteur van Panorama

In het kantoorpand dat is beschoten, is onder meer weekblad Panorama gevestigd. Het is onduidelijk of de redactie van dit blad het doelwit was. "We hebben geen waarschuwing of iets gehad", zegt hoofdredacteur Peter van de Kraats in Nieuws en Co. 

Hij zegt dat de redactie geschrokken is van het incident, maar weinig tijd heeft om erbij stil te staan. "We zijn een weekblad en de komende editie moet dit weekend af zijn. We moeten door", zegt hij tegen verslaggever Lidwien Gevers.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1