appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

OMT-lid Marc Bonten: 'Huiverig voor versoepelingen in combinatie Fieldlab-events'

ANP
donderdag 8 april 2021 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

OMT-lid Marc Bonten is huiverig voor de aangekondigde versoepelingen in combinatie met de honderden Fieldlab-evenementen. De arts-microbioloog vreest dat de druk op de ziekenhuizen hierdoor verder toeneemt. "Dit wordt voorgesteld terwijl de ziekenhuizen op omvallen staan", zegt Bonten bij Spraakmakers. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is volgens Bonten steeds moeilijker om de zorg in de ziekenhuizen overeind te houden. Covid-patiĆ«nten eisen nog steeds een groot deel van de zorg in op, terwijl 20 procent van het verplegend personeel ziek thuis zit. 

De versoepelingen zouden pas over twee weken ingaan, maar dat komt voor de ziekenhuizen nog te vroeg, denkt Bonten: "We hebben de ziekenhuizen nog niet binnen twee weken leeg." 

Vaccin-effect 

De prognoses van het RIVM zijn gemaakt op basis van het voortzetten van de maatregelen, met het voorjaarseffect en het effect van de vaccinaties. "Als we al deze forse versoepelingen tegelijk gaan doen, dan gaat die prognose er anders uitzien." 
 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1