appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Genezen coronapatiënt: 'Erger me aan mensen die lollig doen over virus'

WNL
zaterdag 28 maart 2020 | WNL | Diederik Wentink

Edwin Klaassen (46) liep tijdens zijn vakantie in Noord-Italië samen met zijn vriendin het coronavirus op. Hij ergert zich aan de grapjes die hij voorbij ziet komen op social media. "Dan denk je: ga eerst eens twee weken thuiszitten met corona. Je weet helemaal niet wat het is of wat het inhoudt", zegt hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

Klaassen vertelt hoe hij op zaterdag wist dat er een coronabesmetting was geconstateerd in het gebied waar hij op vakantie was. "Zondagmiddag reed ik terug naar huis, 's avonds werd het kuchen en hoesten. Toen we terugkwamen hebben we meteen besloten om in quarantaine te gaan. Op maandag en dinsdag werd het gezin ziek en op donderdag werden we positief getest en dan denk je: oké en nu? Er was nog niks bekend."

'Druk op de borst, hard hoesten'

Klaassen, die in het dagelijks leven ondernemer en bakker is, heeft bijna nooit griep en vertelt hoe anders het coronavirus voelde. "Bij een griepgevoel neem je een paracetamolletje of een ibuprofen en dan probeer je weer verder te gaan. Ook vanwege je bedrijf. Dit virus was toch anders, omdat je heel veel druk op je borst hebt. Dat gevoel ken je niet, dat was het rare ervan. Je hebt hele erge druk op je borst, tussen de schouderbladen en last van heel hard hoesten. De koorts lag tussen 38 en 39 graden."

'Geen leuke twee weken'

Klaassen beschrijft hoe hij twee weken in quarantaine zat, pas op de laatste donderdag en vrijdag zich wat minder ziek voelt en dan grappen voorbij ziet komen op social media. "Dan is bij jezelf de lol er wel af. Dan ga je ook nog krijgen dat mensen thuiswerken en daar heel lollig over doen, daar ga je je ook aan irriteren. De kinderen moet je verbieden om naar buiten te gaan, het zijn geen leuke twee weken."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1