appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Een stage bij Oprah Winfrey? 'Je kan alles bereiken, als je bereid bent ervoor te werken'

ANP
donderdag 23 juli 2020 | BNNVARA | Redactie J.G.L.W. Twitter

Na 25 jaar kwam er in 2011 een einde aan The Oprah Winfrey Show. Annemijn Niehof liep stage bij de bekendste talkshow ter wereld en blikt in J.G.L.W. terug op haar tijd. "Ik schreef anderhalf jaar lang brieven."

De laatste uitzending van 'The Oprah Winfrey show'

The Oprah Winfrey Show werd in 145 landen uitgezonden en onbekende en bekende gasten schoven aan. Oprah Winfrey brengt haar eigen verhalen mee, en dat maakt de show volgens Niehof zo goed. "Ze kan met een president dezelfde toon aanslaan als een onbekend iemand. Dat maakt dat heel veel mensen haar likable vinden en zich vertrouwd voelen bij haar."

Toen Winfrey in een van haar shows zei 'je kan alles bereiken, als je bereid bent ervoor te werken, en er zelf echt in te geloven'. Niehof wilde testen of dat echt zo was en besloot om te proberen stage te gaan lopen bij de talkshow. "Er was nog nooit een niet-Amerikaan geweest, maar ik dacht, ik zet m'n positieve vibes aan en ga schrijven." Anderhalf jaar lang schreef Niehof brieven, met gekleurde enveloppen en door op de envelop te schrijven wat ze wilde, ze haalde alles uit de kast om op te vallen.

Niehof kwam uiteindelijk binnen en tijdens haar stage liep ze mee met de diverse groepen binnen de redactie. "Je had een Dr. Phill groep, een boekclub en daar zaten redacteuren en webredacteuren in." Niehof sprak Winfrey een keer op een personeelsfeest. "Mijn drankje stond op de tafel waar Winfrey op een stoel stond te dansen. Ik stond moed in te drinken met m'n colaatje en toen heb ik haar aangetikt en bedankt dat ik daar stage mocht lopen."

De laatste uitzending van 'The Oprah Winfrey show'

 

Jaren die ook Geen Lieverdjes Waren - JGLW

We zijn ongeveer halverwege 2020 en we kunnen nu eigenlijk al wel zeggen: dit jaar gaat de geschiedenisboekjes in als een venijnig jaar. Ieder jaar heeft natuurlijk z'n schaduwzijde, in JGLW bespreken Wouter Bouwman en Roelof de Vries de rafelrandjes van een jaar dat achter ons ligt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1