appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Een week lang bevrijdingsjournaals bij de NOS

NOS
zondag 2 juni 2019 | VPRO | OVT Twitter

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de bevrijding begon met D-Day op 6 juni 1944. Op die datum kwamen de geallieerde troepen aan wal in Normandiƫ en kon de bevrijding van Europa beginnen. Daarom gaat de NOS de komende week elke dag een speciaal journaal uitzenden.

In de journaals is te zien hoe de Tweede Wereldoorlog er uit zou hebben gezien als in 1944 de televisietechniek van nu had bestaan. Herman van der Zandt vertelde daar vanochtend in OVT over.

D-Day bevrijdingssjournaals

De journaals worden deze week aansluitend op de achtuurjournaals uitgezonden. Meer info? Klik hier.

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over geschiedenis, columns en documentaires. OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1