Fragment

Terreurdreiging van invloed op vakantiekeuze

  1. Fragmentenchevron right
  2. Terreurdreiging van invloed op vakantiekeuze

De vrees voor een aanslag op je vakantieadres: voor bijna de helft van de Nederlanders speelt dat een belangrijke rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Het onderzoek wijst uit dat een op de twee Nederlanders zich zorgen maakt over terrorisme in het buitenland. Dat vind ik een heel behoorlijk percentage", zegt Willem van Ee, hoofd consulaire zaken en visumbeleid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mensen bereiden zich eigenlijk ook niet goed voor op hun vakantie. En dat is een opvallende uitkomst, vindt Van Ee. "Driekwart van de Nederlanders gaat onvoorbereid op reis. Daar maak ik me wel zorgen over. Ik denk dat het goed is dat je weet waar je aan gaat begint als je naar een bepaalde bestemming reist."

Mensen die zich goed voorbereiden, kiezen vaker een andere bestemming, zegt Van Ee. "Omdat ze denken dat in bepaalde landen de veiligheidssituatie toch onvoldoende is en toch liever wat veiliger op vakantie gaan."

Lees meer