appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Ondernemersorganisatie wil 'acute financiële compensatie voor zzp'ers'

ANP
maandag 16 maart 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Hans Biesheuvel van ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers, pleit voor acute financiële compensatie voor zelfstandige zonder personeel (zzp’ers). Dat zegt hij in Spraakmakers

Volgens Biesheuvel moeten er nú maatregelen komen zodat zzp'ers hun liquiditeiten op peil kunnen houden en de boodschappen kunnen betalen. "Als je het zelf uit kan zingen is dat mooi, maar veel zzp'ers hebben geen reserves." 

Uitspraak Wiebes 

Hij noemt de uitspraak van minister Wiebes in WNL gisteren dan ook erg ongepast. Wiebes zei in WNL op Zondag dat de coronacrisis voor veel zzp'ers een teruggang in inkomsten betekent, maar dat zij voor dit risico zelf hebben gekozen door zelfstandige te worden. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Hans Biesheuvel over zzp'ers

Biesheuvel: "Er zijn veel hardwerkende zzp’ers in Nederland die ondernemend zijn en zeer actief. Het geeft geen pas om ze zo weg te zetten." 

Wat kun je doen als zzp'er? 

Volgens Biesheuvel kunnen zzp’ers nu al uitstel van de te betalen belastingen aanvragen en kun je naar het gemeenteloket BBZ om regelingen voor financiële steun aan te vragen. De voorzitter van ONL vraagt wel af in hoeverre gemeenten voorbereid zijn op de grote toestroom van mensen met vragen op dit gebied. 

Daarnaast heeft hij goede contacten met het kabinet en weet hij te vertellen dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan voorstellen voor ondernemers en zelfstandigen. 

Stand.nl: vragen & antwoorden over het coronavirus in Nederland

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1