appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentatoren

Tijs van den Brink

Na het VWO gaat Tijs naar de School voor Journalistiek in Amersfoort om vervolgens in 1993 aan de slag te gaan voor het Friesch Dagblad. In 1996 maakt hij de overstap naar de EO waar hij programma’s gaat maken als Wandelgangen (vanuit de Haagse wandelgangen) op Radio 1 en politieke items in de tv-actualiteitenrubriek TweeVandaag.
In 1999 wordt Tijs presentator van De Ochtenden op Radio 1. Inmiddels is hij één van de langst dienende presentatoren op die zender, tegenwoordig presenteert hij Dit is de Dag. Daarnaast neemt hij de presentatie van verschillende televisieprogramma’s op zich, zoals Knevel & Van den Brink en Adieu God?. Voor de NOS presenteert Tijs jarenlang één keer in de week het radioprogramma Met het Oog op Morgen en hoort hij bij de tv-interviewers van het Wekelijks gesprek met de minister-president. In de zomer van 2012 presenteert hij samen met Willemijn Veenhoven het ochtendprogramma van de Radio 1 Sportzomer.
Tijs van den Brink is blij met zijn huidige plek bij Dit is de Dag op de zender, ’s avonds tussen 18.00 uur en 19.00 uur. “Ik heb zo ongeveer alle tijdstippen van de dag inmiddels gehad, maar dit tijdstip is nieuw. Het is fijn, we zijn het scharnier tussen het snelle Radio 1 Journaal en het veel rustiger Kunststof. Deze plek past goed bij me.”

Margje Fikse

Margje Fikse haalt haar VWO diploma en gaat dan Politieke Wetenschappen studeren in Leiden. In 1998 rondt ze haar studie af. Tijdens haar studie doet Margje met succes een screentest voor het reisprogramma Bjrrt! bij de Evangelische Omroep.
In 1998 begint ze als verslaggever bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag. In datzelfde jaar presenteert ze Met Fikse Stappen, een televisieprogramma over morele dilemma's. Ze start vervolgens ook met de presentatie van het kinderprogramma Xieje, een dagelijks televisieprogramma in een samenwerking van TeleacNOT, TROS en EO.
In het jaar 2000 presenteert Margje de eerste afleveringen van Het Familiediner. Van 2004 tot midden 2006 presenteert Margje samen met Rebecca Bijker, Manuel Venderbosch en Herman Wegter het kinderprogramma Blinq. In diezelfde periode presenteert ze het televisieprogramma De Laatste Reis waarin haar gasten terug gaan naar plaatsen in de wereld die bepalend waren voor hun leven. Als de EO in 2004 TweeVandaag voor Netwerk verruilt stapt ook Margje over naar dit programma. Ze presenteert Netwerk en ze maakt reportages voor het programma in binnen- en buitenland.  Vervolgens werkt ze als journaliste bij de opvolgers Uitgesproken EO en De Vijfde Dag. Naast radiopresentator, is Margje ook tv regisseur van onder meer ‘Van Nablus naar Nineve’ en  ‘Van Nineve naar Nazareth’.
Bij NPO Radio 1 is Margje Fikse één van de presentatoren van Dit is de Dag en van Langs de Lijn en omstreken. Margje: “Radio maken is genieten! Vanuit de intimiteit van de radio studiogasten tot hun recht laten komen.  Ik vind dat mooi.”

Hans van der Steeg

Na de School voor Journalistiek begint Hans in 2004 als verslaggever Radio en Tv bij RTV Utrecht. In 2008 maakt hij de overstap naar de EO om voor het actualiteitenprogramma Netwerk aan de slag te gaan. Hij doet voor en achter de schermen verslag van (inter)nationale nieuwsgebeurtenissen, zoals de kernramp in Japan (2011). Ook reist hij veelvuldig naar het Midden-Oosten om reportages te maken over onder meer de opkomst van terreurgroep IS.

Momenteel is hij regisseur van reisdocumentaires in dat gebied (Van Ninevé naar Nazareth, 2017, Van Atlas naar Arabië 2019, Oases in de Oriënt 2020) en presenteert hij op NPO Radio1 de programma's Dit is de Dag en Langs de Lijn En Omstreken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1