Cultuur & Media

Oranje Leeuwinnen op weg naar de dubbel?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen op weg naar de dubbel?

[AVROTROS] Dit weekend staat in het teken van de enige echte voetbalklassieker: Feyenoord – Ajax. De statistieken spreken in het nadeel van 010. Winst is voor beide ploegen noodzakelijk om het gat met koploper PSV niet te groot te laten worden. In de schaduw van deze titanenstrijd is er weinig aandacht voor het vrouwenvoetbal. Terwijl de Oranje Leeuwinnen op het punt staan om de kwalificatie voor het WK af te trappen.

Wekenlang hielden Vivianne Miedema, Lieke Martens en Shanice van de Sanden Nederland in hun greep. In eigen land pakten de leeuwinnen voor de allereerste keer de Europese titel. Met als gevolg een rondvaart op de grachten en een uitzinnige menigte bij de huldiging in Utrecht. Waarom dan nu zo weinig media-aandacht voor deze dames?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“We zijn geen hype”

De vrouwen zijn met hun hoofd al bij het volgende doel: het WK 2019 in Frankrijk. Slechts één keer was Oranje van de partij (Canada, 2015). Toen werden we in de achtste finales uitgeschakeld. Maar deze gouden generatie heeft heel andere plannen. Dit elftal gaat voor de dubbel. Lieke Martens - die deze zomer haar transfer maakte naar FC Barcelona en werd uitgeroepen tot Europees speelster van het jaar - zegt hierover: “Het is aan ons om te zorgen dat we geen hype waren. We moeten volhouden.”

Lieke Martens naast Christiano Ronaldo bij de verkiezing Europees voetball(st)er van het Jaar (Proshots)

Noorwegen eerste tegenstander

De Oranje vrouwen speelden afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk die ze met 2-0 wonnen. Dinsdag staat de eerste WK-kwalificatiewedstrijd op de agenda tegen Noorwegen. In juli begon Nederland de EK-zegetocht tegen diezelfde Noren met een 1-0 overwinning in de openingswedstrijd. Het Nederlands vrouwenelftal strijdt in groep 3 tegen Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland voor een WK-ticket. Nederland – Noorwegen is dinsdag 24 oktober live te volgen in Langs de Lijn en omstreken vanaf 19.00u.

Ster advertentie
Ster advertentie