appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

Oeps, foutje bij de NOS

NOS
donderdag 16 maart 2017 | KRO-NCRV | Redactie De Ochtend

Op het moment suprême ging het mis bij de NOS verkiezingsuitzending gisterenavond. Terwijl de aftelklok liep en Nederland met spanning op de eerste exitpoll wachtte liet de techniek de NOS in de steek.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff reageerde in het NPO Radio 1 programma De Ochtend: "Dit was een ongelofelijk vervelend moment. We zakten allemaal door de grond bij de NOS."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bij de eerste exitpoll ging het mis

Volgens Gelauff was er van te voren uitgebreid geoefend en liep alles toen gestroomlijnd. "Het moet een menselijke fout zijn geweest."

Ergens moet iemand een toets hebben aangeraakt

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws

.

Gelauff vond wel dat presentator Dionne Stax het goed opving. "Voor haar was het natuurlijk heel vervelend, zij stond er middenin." 

Op twitter leidde het euvel tot veel, vaak sceptische, tweets. De hashtags #hoedan en #hermandescherman waren de hele verkiezingsavond trending.

 

Luister hier naar het gesprek met Marcel Gelauff

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1