appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bert van der Veer kritisch op huidige talkshowregisseurs: 'Ze zijn te veel bezig met beeld'

De Perstribune
zondag 18 april 2021 | Omroep MAX | Michaël Roele

Voormalig tv-regisseur Bert van der Veer is kritisch op zijn opvolgers bij de huidige talkshows. Volgens hem zijn de regisseurs van nu te veel bezig met beeld en dat gaat ten koste van het gesprek. "Ik lette altijd op emoties."

De Perstribune: Bert van der Veer

Dat zei Van der Veer zondag op De Perstribune van MAX. "Je ziet bijvoorbeeld dat iemand een verhaal aan het vertellen is en ze dan opeens veranderen naar een totaal-shot. Dan denk ik 'laat nou even rustig staan'", aldus Van der Veer. Daarnaast vindt Van der Veer reacties van andere tafelgasten interessant. "Degene die aan het woord is is niet altijd het interessantst om te laten zien. Degene die instemmend knikt is bijvoorbeeld ook leuk."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bert van der Veer kritisch op regisseurs

Studio Aalsmeer

Zijn televisieloopbaan bracht Van der Veer vanuit Hilversum naar Aalsmeer en weer terug. Over zijn commerciële jaren in Aalsmeer met Joop van den Ende schreef hij het boek De magie van Studio Aalsmeer, waarin hij verhalen optekent van oud-collega's uit die jaren. "Joop van den Ende zei dat hij alleen mee wilde werken als hij het niet hoefde te lezen." Toch heeft Van den Ende het wel gelezen volgens Van der Veer. "Nadat ik het eerste exemplaar aan hem had gegeven zei hij dat ik hem wel degelijk twee leuke dagen heb bezorgd."

Het waren de jaren van de grote shows met publiek, denk aan de Soundmixshow. Het gerucht dat 'mensen met een niet zo leuke uitstraling', zoals Van der Veer ze noemt, buiten het zicht van de camera's werden gehouden. "Dan werd er een smoesje verzonnen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bert van der Veer over publiek

Pim Fortuyn

Jarenlang werkte Van der Veer voor de talkshows Barend & Van Dorp en Pauw & Witteman. Bij die eerste kwam Pim Fortuyn regelmatig langs. Van der Veer noemt Fortuyn zijn favoriete talkshowgast. "Er gebeurde altijd wat aan tafel. Hij was een model van een talkshowgast. Ik mis hem ook wel, moet ik heel eerlijk zeggen."

De Perstribune: Bert van der Veer

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1