appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Twee NPO Radio 1-podcasts genomineerd voor prestigieuze prijs De Tegel

BRIAN VAN DER LEIJ / VPRO
zaterdag 17 april 2021 | RAD1 | Redactie

De organisatie van De Tegel, een van de belangrijkste journalistieke prijzen, heeft de genomineerden bekendgemaakt. Twee NPO Radio 1-podcasts en een onderzoek van Argos zijn genomineerd. 

In de categorie audio/podcast zijn VPRO en NTR genomineerd. 

Maartje Duin i.s.m. Peggy Bouva voor Prospektor/VPRO: "De plantage van onze voorouders"

In deze achtdelige serie onderzoekt Maartje Duin de sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis.

Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Ze zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage.

Trailer: De plantage van onze voorouders

Marjolein Koster en Misha Melita: "De Val van Srebrenica"

Journalisten Marjolein Koster en Misha Melita waren allebei vier tijdens de val van Srebrenica en zien glazige blikken bij hun leeftijdsgenoten als het over deze Bosnische stad gaat. In deze podcast volgen ze de gebeurtenissen in Srebrenica aan de hand van verhalen van de mensen die erbij waren. 

Trailer: De Val van Srebrenica

In de categorie onderzoek is Argos genomineerd met een onderzoek naar ritueel misbruik.

Sanne Terlingen & Huub Jaspers: "Glasscherven en duistere rituelen"

Vorig jaar april startte Argos een onderzoek onder slachtoffers van georganiseerd seksueel misbruik. Meer dan tweehonderd mensen deelden hun ontstellende verhaal. Naar aanleiding van de uitzending komen er nog dagelijks berichten binnen op de redactie. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1