appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Aftellen tot het Groot Dictee: hoe zat het ook alweer met hoofdletters?

Pexels
maandag 2 november 2020 | KRO-NCRV | De Taalstaat

Het is bijna tijd voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal! Frits Spits helpt je in de voorbereiding. Vandaag: hoe zat het ook alweer met hoofdletters?

Frits vraagt zich af, schrijf je 'sinterklaasavond' of 'Sinterklaasavond'?

Onze Taal geeft uitleg!

Er zijn verschillende regels voor het al dan niet plaatsen van hoofdletters. Op de website van Onze Taal staan adviezen voor al die regels, bijvoorbeeld over aardrijkskundige namen + een windrichtingnamen die gewone woorden zijn geworden en planten- en dierenbenamingen. Je vindt alle adviezen over 'hoofdletter of kleine letter' via deze overzichtspagina van Onze Taal.

De Zomerschool-uitzending van De Taalstaat stond op 18 juli 2020 in het teken van hoofdletters: in welke woorden plaats je die wel, en in welke niet? Klik hier om het oefen-dictee nogmaals te spelen.

De Zomerschool Groot Dictee Thuistraining - Hoofdletters

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1