appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

#JanPubliek: Een lesje muziekgeschiedenis met Jurgen

NPO Radio 1
vrijdag 3 juli 2020 | NOS | Redactie

Iedere ochtend stappen de presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal even het nieuws uit. In de Kritiek van Jan Publiek behandelen ze vragen, opmerkingen en verbeteringen van jullie, de luisteraars.

Dit waren de beste inzendingen van deze week:

1. "Door corona"

Het ging de afgelopen maanden natuurlijk ontzettend veel over het virus wat ons land platlegde: het coronavirus. Maar sommige luisteraars zijn inmiddels écht coronamoe. "We weten inmiddels wel dat alles door corona komt. Moeten we dat echt elke keer herhalen?" 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Schrikkelseconde

Iedere ochtend opent Jurgen met een leuk weetje of feitje van de dag. Dinsdag ging dat over de schrikkelseconde. Maar wat is die seconde en hoe vaak hebben we die?

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Muziekgeschiedenis

Het nummer "Banana" van Shaggy zal dé nieuwe zomerhit worden, volgens het AD. Maar dat nummer is helemaal niet zo origineel, liet Jurgen horen in het NOS Radio 1 Journaal.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1