appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

Chantal Janzen presenteert alternatief Songfestival-programma: 'Ik hoop dat verbindingen het houden'

ANP
dinsdag 12 mei 2020 | AVROTROS | Stax&Toine

Na 45 jaar moest het dan eindelijk weer eens gebeuren: het Eurovisie Songfestival in Nederland. Maar toen kwam corona. Om de pijn van het afgelaste festijn toch nog een beetje te verzachten, is er zaterdag een bijzondere uitzending in alle deelnemende landen te zien: 'Eurovision: Europe Shine a Light'. "Dit is voor de fans, voor het festival, en voor de artiesten. Om ze te laten shinen", zegt presentatrice Chantal Janzen in Stax&Toine.

"Ik was niet teleurgesteld toen bekend werd dat het Eurovisie Songfestival niet doorging", blikt Janzen terug. "Sterker nog: ik had het heel raar gevonden als dit was doorgegaan, daar was ik best nerveus over."

Toch niet het Songfestival

Janzen vindt het goed dat er een alternatief geboden wordt, om zo de fans en artiesten toch nog iets te kunnen bieden. Toch ziet ze wel dat het niet alles kan goedmaken.

"Het is zo’n publieksfestijn. Dus dan is het wel gek om in een lege studio te staan. Hoe mooi het ook zal zijn, het is toch niet het Songfestival. Maar het is wel fijn dat we iets kunnen doen."

Alle landen verlenen zaterdag hun medewerking. "Iedereen doet zo zijn best, alle landen. Er is niemand geweest die niet mee wilde doen", vertelt Janzen.

Ondertussen is ze nog hard aan het studeren. "We zitten nu de scripts te leren. We zijn alle drie natuurlijk geen native speakers. Dus ik kan niet meer doen dan mij goed voor te bereiden en mijn best doen. Het enige waar ik bang voor ben, zijn de verbindingen. Dat die er niet uitklappen."

Chantal Janzen over 'Eurovision: Europe Shine a Light'

Graham Norton

Janzen is daarnaast stiekem een beetje bang voor de Britse commentator Graham Norton. "Hij zit aan het einde van het programma, dus ik hoop dat hij ons heel houdt…"

Ook een ander Songfestival-icoon is zaterdag te zien: Johnny Logan. De man die het Songfestival drie keer won (twee keer als zanger, één keer als componist) zingt samen met thuiszittende fans zijn hit What’s Another Year. Janzen denkt dat zij misschien ook wel even meezingt. "Maar ik ga niet echt optreden hoor!"

Eurovision: Europe Shine a Light is zaterdag 16 mei te zien om 21:00 uur bij AVROTROS op NPO1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1