appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ook het Rijksmuseum is dicht, maar wij kregen een virtuele mini-rondleiding

ANP
zaterdag 18 april 2020 | EO | Willem de Gelder

Nu musea dicht zijn door de coronacrisis, zoeken musea creatieve manieren om mensen toch aan hun culturele trekken te laten komen. Langs de Lijn En Omstreken kreeg een virtuele mini-rondleiding door het Rijksmuseum van hoofd schilder- en beeldhouwkunst Pieter Roelofs. Hieronder kan jij hem meebeleven.

Het Rijksmuseum is het tweede museum dat een digitale rondleiding kreeg, na het Van Gogh Museum vorige week.

Presentatoren Henk van Steeg en Jeroen Stomphorst 'begonnen' de rondleiding tegenover de Nachtwacht. Roelofs stuurde ze naar een kabinet met landschappen, waar hij een schilderij van Meindert Hobbema wilde laten zien.

Pieter Roelofs van het Rijksmuseum vertelt over Meindert Hobbema

Na het schilderij van Hobbema, liepen de presentatoren naar een kabinet van Jan Steen. Roelofs vertelde iets over 'Het vrolijke huisgezin'. Hij herkent zijn eigen gezin in dit gezin, vertelde hij.

Pieter Roelofs vertelt over het 'Het vrolijke huisgezin' van Jan Steen

Zelf virtueel ronddwalen door het Rijksmuseum? Dat kan via deze website.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1