appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: B.V.S.C.
STER Advertentie

Frank Boeijen over vriendin Liesbeth List: 'Een groot icoon verloren'

Liesbeth List en Frank Boeijen in 2015
vrijdag 27 maart 2020 | AVROTROS | Redactie

Afgelopen woensdag overleed chansonnière Liesbeth List op 78-jarige leeftijd. Boeijen was degene die de carrière van Liesbeth List in 1994 weer een boost gaf, met het door hem geproduceerd album List. Sindsdien waren de twee vrienden. "Ik hoorde het ook vandaag pas. Ik ben ervan in de war", verzucht de zanger in Humberto

  
"We leerden elkaar kennen begin jaren '90. Uiteindelijk heb ik een paar platen voor haar gemaakt", legt Boeijen uit. "In haar verliezen we een grote chansonnière. Een groot icoon is heengegaan. En voor ons vooral een hele lieve, dierbare vriendin."
 

 

Moeilijke tijd

"Het is onwerkelijk. Mijn gedachten gaan natuurlijk uit naar haar dochter Elisah en haar schoonzoon Mark die fantastisch hebben gezorgd voor haar de afgelopen tijd. Dat was niet altijd even makkelijk. Maar zo gaat het in een mensenleven, op een gegeven moment komt het verval", aldus Boeijen.
De zanger ziet List als de laatst overgebleven echte chansonnière in ons land. "Die mooie warme stem herken je uit duizenden. Wij zijn geïnspireerd door Amerikaanse en Engelse muziek, maar voor Liesbeth waren dat Brel, Aznavour, en ga zo maar door. Een heel andere wereld, die nu echt verdwenen is uit Nederland."
 

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur. 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1