appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'Als je hard genoeg roept, kijken ze naar je camera'

ANP
dinsdag 25 februari 2020 | NOS | Redactie

In het Oostenrijkse Lech was vanochtend het jaarlijkse persmoment van de koninklijke familie op hun wintersportvakantie. Fotograaf Edwin Smulders vertelt in NOS Met het Oog op Morgen waar de perfecte foto aan moet voldoen.

Hoe maak je de beste foto van de koninklijke familie?

Al tientallen malen zocht Edwin Smulders de koninklijke familie op in Lech. Elk jaar komen er zo'n 25 fotografen uit binnen- en buitenland op het fotomoment af. "Je ziet dat de aandacht wel wat afneemt. Jaren geleden waren we met drie, vier bussen en de laatste jaren met één", vertelt Smulders.

'Beatrix doet het goed'

"Iedereen heeft zijn eigen manier van fotograferen. Ik probeer ze altijd redelijk close te maken. En je moet proberen de aandacht te trekken zodat ze allemaal naar je camera kijken. Ik laat me meestal wel gelden, als je hard genoeg roept kijken ze naar jou camera."

Smulder gaat pas weg als hij foto's heeft van alle familieleden. "En dan hoop ik op een mooi momentje, dat ze elkaar aankijken bijvoorbeeld. Foto's van prinses Beatrix met de kleinkinderen doen het altijd goed."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1