appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Anna Gimbrere op zoek naar goud, lithium en mica in nieuw programma

De Perstribune
zondag 16 februari 2020 | MAX | Michaël Roele

Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère brak door met het programma Galileo en is een geliefde gast in talkshows. Eind februari start ze voor de NTR met het nieuwe programma Bodem in zicht. Hierin gaat ze samen met Eva Cleven op zoek naar het verhaal achter veelgebruikte grondstoffen als goud, lithium en fosfaat.

Anna Gimbrère op De Perstribune

Zondag was Anna Gimbrère te gast op De Perstribune van MAX. Voor het programma Bodem In Zicht ging Gimbrère ook naar het buitenland. Dit bracht haar onder meer in een illegale goudmijn in Colombia waar paramilitairen de dienst uitmaken. Gimbrère ging de mijn in onder gevaarlijke omstandigheden. "Er liepen bijvoorbeeld elektriciteitskabels die we niet vast konden pakken en het was er heel glibberig."

ASTRONAUT

In haar jeugd had Anna Gimbrère de droom om astronaut te worden. Ze ging natuurkunde studeren, maar haar evenwichtsorgaan bleek niet geschikt voor een rol als astronaut. Wel heeft ze de ervaring van gewichtloosheid gehad die astronauten ook ervaren. "Je kan het vergelijken met het eerste moment dat je je evenwicht kan bewaren op een fiets."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Anna Gimbrere over de ervaring van gewichtloosheid

Bodem In Zicht is vanaf donderdagavond 27 februari zes weken lang te zien op NPO 3.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1