appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Jandino is voor even museumdirecteur: 'Ik laat de achterdeur open'

ANP
donderdag 13 februari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Cabaretier Jandino is donderdagavond voor even museumdirecteur. Van het Mauritshuis om precies te zijn. Presentatrice Lara Rense sprak met hem in Nieuws en Co. "Ik loop al de hele week te lachen en te stralen want ik vind museumdirecteur een te gekke titel."

Cabaretier Jandino over zijn directeurschap bij het Mauritshuis

Met zijn directeurschap - hoe tijdelijk ook - hoopt hij meer mensen enthousiast te maken voor kunst. "Leer kijken naar kunst", zegt hij. "Ik was voorheen nog nooit in het Mauritshuis geweest, omdat ik dacht dat er niks voor mij was. Maar nu zie ik dat elk schilderij een eigen verhaal heeft."

Wie vanavond langs wil komen, heeft geluk. "Ik laat de achterdeur open, ik ben toch de directeur", grapt hij.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1