appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Lies Visschedijk: 'Je moet je echt over je lelijkheid heen zetten'

Henneman Agency
dinsdag 11 februari 2020 | VPRO | Redactie Nooit Meer Slapen Twitter

Lies Visschedijk is actrice en begon haar carrière na de toneelschool bij Orkater en De Ploeg. In films speelde ze vaak kleine rollen. Haar doorbraak bij het grote publiek kwam met de dramaserie en film Gooische Vrouwen waarin ze Roelien Grootheeze speelde. Na deze serie speelde ze onder andere in Soof en Soof II. Nu staat Lies Visschedijk weer in het theater met Margreet heeft de groep verlaten.

Acteercarrière

Lies Visschedijk kwam er op de toneelschool achter dat komedie bij haar past. "Dan merk je dat de groep om sommige mensen wel lacht, en om andere niet. En bij mij lachten ze dan wel. Niet dat ik echt de lachers aan mijn broek hebt, maar het lukt me soms wel."

En dan is de romantische komedie een logisch genre. Maar makkelijk om te maken, dat is het niet. Ze vertelt: "Je moet balanceren. Romcoms zien er achteloos uit maar ze zijn erg lastig om te maken. Het is drama én het is humor, én het moet ook gewoon lekker zijn."

Experimentele voorstellingen

Lies Visschedijk stond op podia door het hele land, in verschillende en in experimentele toneelvoorstellingen. Maar langzaam maar zeker maakte ze een overgang naar steeds meer film- en televisiewerk. Ook daar zijn soms experimentele kanten in te ontdekken.

"Zo werden er bij het schrijven van Gooische Vrouwen allerlei mensen samengebracht, ook mensen die een beetje aan de randen trokken van wat keurig en netjes is. Daardoor worden genres overstegen en wordt er gezorgd dat er altijd nog een beetje rock & roll blijft leven."

Zonder de marge zou de mainstream nooit bestaan

Lies Visschedijk, acteur


In de nieuwe voorstelling Margreet heeft de groep verlaten van Mugmetdegoudentand, geschreven door Aaf Brandt Corstius, komen experimentele en voor iedereen herkenbare elementen, samen. Een toneelvoorstelling over een groep buren die een gezamenlijke WhatsAppgroep heeft waar Margeet op een gegeven moment uitstapt. Wat er vervolgens gebeurt, is waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar…

Alles van Nooit Meer Slapen terugluisteren?

Terugluisteren kan via jouw favoriete podcast. Nooit Meer Slapen is hét cultuurprogramma van de VPRO. Elke maandag- tot en met vrijdagnacht tussen 00.00 en 01.00 uur hoor je een diepgravend gesprek over cultuur, literatuur, film, muziek, theater of kunst.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1