appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS-Radio 1-Journaal
STER Advertentie

Deze Winterwortelwondertaart is vegan en eenvoudig te maken

Winterworteltaart
dinsdag 28 januari 2020 | NTR | Redactie Mangiare! Twitter

De Mangiare! Kookwedstrijd is weer van start, met dit jaar als thema Je Bent Zelf Een Taart. Alle mogelijke recepten voor taart, van hartig tot zoet, mogen worden ingestuurd. De wedstrijd trapte af met het recept voor een overheerlijke Winterwortelwondertaart met witte chocolade icing.

De nieuwe kookwedstrijd van Mangiare!

Ingrediënten kom 1

* 125 g appelmoes
* 120 g ongezoete amandelmelk
* 1 tl puur vanille-extract
* 100 g dadelstroop
* 110 g (olijf)olie
* 1 citroen, het sap en het raspsel 

Ingrediënten kom 2

* 100 g volkoren (spelt)meel
* 100 g havermout
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 2 tl bakpoeder
* 1 tl baking soda
* 3 tl koekkruiden
* 1 tl zout

Overige ingrediënten

* 200 g geraspte pastinaak
* 100 g mix van noten en krenten (bijv. walnoten, amandelen en cranberry's)

Icing

* (Vegan) witte chocolade 
* 1 el kokosvet 
* Snufje zout
* Geroosterde amandelschaafsel

Werkwijze

Doe alle ingrediënten voor kom 1 bij elkaar en mix 1 minuut. Doe alle ingrediënten voor kom 2 bij elkaar en roer goed door elkaar, zeven hoeft niet: kost veel tijd en heeft weinig effect. Doe de inhoud van de twee kommen bij elkaar en mix goed door elkaar tot 1 egaal deeg. Proef of het lekker smaakt.

Vul een ingevette cakevorm met het deeg en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Voor de icing

Smelt de chocolade met het kokosvet en het snufje zout au bain marie. Laat het mengsel een beetje afkoelen tot het iets dikker is geworden. Als het mengsel te dun is blijft het er namelijk niet mooi op liggen. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met de icing en sprenkel de geroosterde amandeltjes. 

Heb je zelf ook een taart die het panel van Mangiare móet proeven? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1