appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Een ode aan K. Schippers: 'Hij kan met heel weinig, heel veel'

ANP
maandag 13 januari 2020 | KRO-NCRV | Redactie De Taalstaat Twitter

In Lang leve de Nederlandse taal wordt iedere week een ode gebracht aan het Nederlands. Deze week was het de beurt aan Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands, die ervoor koos een ode te brengen aan dichter K. Schippers. "K. Schippers kan met heel weinig, heel veel."

Bruinja legt uit hoe Schippers met korte 'tussenwoorden' gedichten schrijft - 'soldaatjes van de taal', noemt Schippers ze. "Het zijn woorden waar we normaal niet zoveel aandacht aan besteden, maar die we heel veel gebruiken." Een belangrijk onderdeel van de gedichten is de ritmiek, die wordt versterkt door het gebruik van korte woordjes. "Door de manier waarop hij het zegt, begint het een verhaal te krijgen."

Lang leve de Nederlandse taal: Tsead Bruinja

Lang leve de Nederlandse taal

De Taalstaat laat in de nieuwe rubriek 'Lang leve de Nederlandse taal' wekelijks liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal horen. Schrijvers, taalkundigen en tekstschrijvers komen aan het woord, maar ook luisteraars worden opgeroepen te vertellen waarom ze onze taal zo mooi vinden.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1