appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Het lekkerste recept voor de nachtelijke uren

StapPotje
maandag 2 december 2019 | NTR | Redactie Mangiare! Twitter

Afgelopen vrijdag won Adriaan Niemandsverdriet de jaarlijkse finale van de Mangiare! kookwedstrijd. Het thema was Nachteten: over die gerechten waar je 's nachts graag je bed voor uitkomt of die je nog maakt na een avondje stappen. Het winnende StapPotje is smaakvol en -niet geheel onbelangrijk- heel eenvoudig te maken.

Mangiare! de finale van Nachteten!

Ingrediënten per potje

Ongeveer 50-75 gram gemengde diepvries zeevruchten

Mespunt (kruiden)boter

Snufje vegetarische groentebouillonpoeder (van Vetara)

Paar druppels peri-peri saus (van Nando's)

Diepvries bladerdeeg plakje. Doe alles in het potje en maak een dakje van de ontdooide plakjes bladerdeeg

Goed de randjes aandrukken, maar verder niet ingewikkeld afwerken met ei of iets dergelijks

±15 minuten op: 210 graden C (Hete lucht), 220 graden C (Elektrisch), stand 5-6 (Gas)

Het is een goede vondst voor een lekkere late snack

Paul de Leeuw

Variaties: andere vulling voor het StapPotje

Stukjes hamburger, braadworst, saucijs of frikandel, currysaus en ui
• Restje stoofvlees
• Kipblokjes met satésaus of kant en klare kipsaté
• Gorgonzola en peer
• Salami en tijm
• Ham, ananas en kaas
• Tonijn, kappertjes en ui
• Chorizo, paprika en kaas
• Ragout uit blik
• Raclette saus met bacon, gedroogde tomaten, pepers, paprika, ui etc.

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Iedere vrijdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1