appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

#TrendingVandaag: Reacties op omroep ON en huiskat blijkt een puma te zijn

ANP
maandag 25 november 2019 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

Waar wordt vandaag veel over gesproken op social media en wat is het opmerkelijke nieuws? Lammert de Bruin van Radio EenVandaag zet het voor je op een rijtje.

Veel reacties op oprichting nieuwe omroep 'ON'

Heel veel reacties op de aankondiging van de lancering van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland. De eerste 'Peter R. de Vries vrije omroep', zo zeggen de initiatiefnemers, en daar valt misschien wat voor te zeggen. Volgens hen willen ze een geluid laten horen dat je nu niet hoort bij de NPO. 

En dat inspireerde sommige twitteraars om al na te denken over de programmering van deze nieuwe omroep. Martijn van Es heeft al een heel overzicht getwitterd: 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Kun jij zingen als Freddie Mercury? Test het met de Freddiemeter!

Gisteren was het de sterfdag van Freddie Mercury, de man met een ongeëvenaard stemgeluid. Tenminste, dat wordt gezegd. Maar Google Research en YouTube hebben een speciaal programma ontwikkeld waarmee iedereen nu zijn of haar eigen stem kan vergelijken met die van Freddie Mercury. Het heeft de Freddiemeter en het laat je een Queen liedje zingen waarna het je stemgeluid, toonhoogte en melodie vergelijkt met dat van Freddie. En daar komt dan een totaalscore uit. 

Verschillende mensen hebben al de proef op de som genomen, maar hoe betrouwbaar is deze Freddiemeter eigenlijk? Een YouTuber (die zelf een score van 75 procent haalde) besloot Freddie's eigen stem door de app te laten analyseren. En dit kwam eruit:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevonden straatkatje blijkt jonge puma

Een vrouw in Argentinië, die dacht een pasgeboren straatkatje te hebben gered, blijkt in plaats daarvan een jonge puma in huis te hebben gehaald. De vrouw vond het kleine katje samen met een ander jong bij een dode poes op straat, schrijft de New York Post. Ze nam de twee mee, maar de ene overleed al vrij snel. Het andere katje bleef wel in leven, maar na een bezoekje aan de dierenarts twee maanden later bleek het helemaal geen katje te zijn. De dierenarts wist niet direct wat het wel was, maar een bezoek aan het Horco Molle natuurreservaat gaf duidelijkheid.

Het personeel daar herkende een jonge jaguarundi, en puma-achtige wilde kat die in Argentinië leeft en die veel groter wordt dan een gewone kat. De vrouw besloot haar 'kat' in het natuurreservaat achter te laten, waar het met soortgenoten kan leven. 

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1