Clouseau en Frank Boeijen slaan handen ineen op nieuw album

EO
vrijdag 15 november 2019 | EO | Erik Samplonius

De Belgische band Clouseau is weer helemaal terug. En niet met 'lichtvoetige muziek', zoals ze het zelf zeggen, maar met muziek die er echt toe doet. Het resultaat is te horen op hun nieuwe, alweer 13e Nederlandstalige album Tweesprong. Broers Koen en Kris Wauters zijn erover te gast in Langs de Lijn En Omstreken.

Clouseau komt met nieuw album 'Tweesprong' (deel 1)

Het album voelt voor Koen Wauters speciaal. “Er staan veel eerlijke nummers op die aan onze ribben kleven. Kris heeft het alleen geproduceerd en we hebben leuke samenwerkingen gehad met Jan Leyers en Frank Boeijen.”

Clouseau had ervoor kunnen kiezen om echte hits op de plaat te zetten. “Met de Annes van deze wereld. Maar het mocht deze keer gewoon ergens over gaan.” De broers hebben het album de naam Tweesprong gegeven. “Omdat veel liedjes worden bezongen aan de beide kanten van de liefde. Soms is het mooi en zweef je boven de grond. Maar er zijn ook momenten dat het pijnlijk is, en je nachten wakker ligt,” aldus Koen.

Frank Boeijen

Koen Wauters heeft zich voor dit album ook actief bemoeid bij het maakproces, en schreef zelf het nummer Tijd om te gaan. “De tekst die ik had was een pak uitgebreider dan wat er van overgebleven is.” Dat is te danken aan Frank Boeijen, met wie hij het nummer gemaakt heeft. Hij verschijnt als verrassing tijdens het gesprek op NPO Radio 1 om het toe te lichten. “Ik hou van teksten die zo kort mogelijk zijn. Dus ik ben vrijpostig geweest en heb de mooiste zinnen eruit gehaald,” aldus Boeijen.

Clouseau en Boeijen werkten in de jaren 90 samen en brachten het nummer De Verleiding uit. “En dat was zo leuk, dat ik dacht: ik ga Frank contacteren. Ik heb toen gezegd dat ik wat teksten had en dat daar nog wat muziek op moest komen. Mocht het jou inspireren.” Boeijen vond het leuk daaraan mee te werken. “En Clouseau heeft het heel mooi gedaan. Je weet waar je over zingt.”

Duet

Op de vraag of er misschien nog een duet inzit tussen beide, zegt Koen Wauters: “Ik kan je vertellen, misschien is het nog meer een nummer wat Frank beter gezongen krijgt dan ik. Al ben ik ook tevreden met hoe het uit mijn mond is gekomen.”

Het album Tweesprong is nu uit. De band Clouseau komt in het voorjaar naar Nedeland voor hun tournee. Ze staan dan in Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Groningen en Nijmegen.

Clouseau is terug met 'Tweesprong' (deel 2)

Clouseau is terug met 'Tweesprong' (deel 1)

Clouseau is terug met 'Tweesprong' (deel 2)