appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

'Herman Brood veranderde het in een masturbatiescène'

ANP
woensdag 6 november 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

"Herman Brood maakte van alles zijn eigen interpretatie", zegt jeugdvriend en saxofonist Bertus Borgers. "De romantische scène die ik in het nummer Still Believe had geschreven, werd door Brood vakkundig vervangen door een masturbatiescène op het toilet van de trein."

Spraakmakers Herman Brood
Het nummer Still Believe - dat Borgers schreef maar door Brood een hit werd - is tevens de titel van het speciale album dat zondag uitkomt. Het is een muzikaal eerbetoon aan een van de grootste rocksterren van Nederland. Initiatiefnemer en jeugdvriend Hans la Faille dook met oude bandmaten van Herman Brood de studio in.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
"Natuurlijk vond ik het niet erg dat Brood er zelf iets van maakte," zegt Borgers terugkijkend op het nummer dat Brood zich eigen maakte. "Herman wilde gewoon snelle rock maken."

Borgers memoreert over de avond dat hij Brood tegenkwam en hij hem de akkoorden leerde voor Still Believe. "Herman zei: dat tussenstuk heb ik eigenlijk helemaal niet nodig. En die tekst van jou, is niet echt mijn type romantiek." Het was volgens Borgers typisch Brood om er zelf iets van te maken. "Hij bracht alles in zijn eigen comfortzone."

Still Believe wordt uitgebracht op CD, LP en cassette en het wordt zondag gepresenteerd in het Herman Brood Museum in Zwolle

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1