Cultuur & Media
KRO-NCRV

Angela Groothuizen: ‘Ik hou van dit land, óók van de files’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela Groothuizen: ‘Ik hou van dit land, óók van de files’

In haar nieuwe album bezingt Angela Groothuizen haar liefde voor Nederland. Het is ook een tegenhanger voor al het gemopper wat ze hoort. "We wonen in een prachtig land. Als ik op de weg zit geniet ik altijd van de schoonheid, de koeien en óók de files."

Angela Groothuizen werd groot bij de Dolly Dots. In haar jonge leven zag ze de hele wereld. Daarna groeide ze uit tot een theatervrouw met allure. Naast haar liefde voor ons land is haar nieuwe album De Lage Landen een verzameling van weemoedig stemmende overpeinzingen en poëtische zinnen. Groothuizen: "De wereld is veel mooier dan we denken."

Zestig

In september werd Groothuizen zestig, maar ze wist zelfs in de onstuimige Dolly Dots-tijd al dat ze dit soort teksten wilde schrijven. Ze zingt over haar jeugd, de jeugd van haar kinderen, maar ook over de toekomst én het heden. In het nummer Pek en Veren beschrijft ze wat ze van deze tijd vindt.

Pek en veren

Op sociale media, zingt ze hoe iedereen online en anoniem zijn/haar mening deelt. "Het kan me soms zo kwetsen hoe iemand online wordt afgefakkeld."

Ze noemt het moedig als je tegenwoordig door al het gescheld voor je mening durft uit te komen. Het lied is ook een soort oproep. "We zijn het vergeten oneens te zijn met elkaar. Ben het met elkaar oneens, en praat met elkaar, dan leer je nog eens wat."

Angela Groothuizen over haar cd De Lage Landen

Ster advertentie
Ster advertentie