appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ladies Night: 'Alles wat Linda de Mol aanraakt, verandert in goud'

ANP
donderdag 17 oktober 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De vrouwentalkshow Ladies Night met Merel Westrik ging gisteravond van start met meer kijkcijfers dan Linda de Mol van tevoren hoopte. Sportjournalist Barbara Barend keek gisteren en hoopt dat het een blijvertje is. "Het is leuk dat ze dit gewoon starten en ze hebben de juiste vrouw erachter. Alles wat Linda aanraakt verandert in goud."

Het Mediaforum met Barbara Barend en Paul Jansen
Barend vindt het lastig op slechts één aflevering te beoordelen, maar de talkshow had een goede start. "Ik heb naar sommige onderwerpen geboeid gekeken, naar andere minder. Ik heb het gevoel dat het een soort VI voor vrouwen moet worden, waarin alles bespreekbaar is."

Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf noemt de timing slim: "het tijdslot is vroeger dan gebruikelijk. Daarmee is er een geduchte concurrent bij. Maar het Nederlandse televisiepubliek is grillig, dus je weet het niet."

Nerveuze Merel

Westrik opende de show door te vertellen hoe nerveus ze was en dat ze haar moeder nodig heeft. Jammer, vindt Barend, want Westrik weet overal wat van: "Een man zou dit nooit doen. Merel heeft dat ook helemaal niet nodig."

De variatie aan vrouwelijke gasten viel in de smaak. Ook de vrouwen die de komende weken aan zullen schuiven waaronder Olcay Gulsen en Tjitske Rijdinga. "Het zijn allemaal andere vrouwen die ook niet allemaal dezelfde mening hebben."

John de Mol zet Ajax in

Volgende week woensdag staat de Champions League wedstrijd van Ajax om zeven uur 's avonds gepland, vóór Ladies Night. "Dat heeft John de Mol slim gedaan," zegt Barend, "ik kan me niet voorstellen dat John daar geen invloed op heeft. Volgende week kunnen we van voetbal doorschakelen naar Ladies Night".

Ik kan me niet voorstellen dat John de Mol daar geen invloed op heeft

Barbara Barend

Het Mediaforum met Barbara Barend en Paul Jansen

Nóg meer Spraakmakers?

Volg ons op FacebookTwitter of deel je kennis en ervaring met de redactie via de Spraakmakers Community.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1