appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

BNR-hoofdredacteur en radioman Sjors Fröhlich: 'Fantastisch dat ik burgemeester mag zijn'

ANP
donderdag 10 oktober 2019 | NOS | Redactie

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden draagt BNR Nieuwsradio-hoofdredacteur Sjors Fröhlich voor als burgemeester. Fröhlich is partijloos en woont al jaren in Schoonrewoerd, een dorp in de gemeente die begin dit jaar ontstond uit een samenvoeging van Leerdam, Vianen en Zederik.

BNR-hoofdredacteur Fröhlich: 'Fantastisch dat ik burgemeester mag zijn'

"Het is een mooie gemeente en fantastisch dat ik hier burgemeester mag zijn", zegt Fröhlich in Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. Wel gaat hij zijn radiocollega's missen. Dat beseft de journalist door de afscheidsmailtjes van zijn redacteuren. "De tranen schieten me in de ogen als ik dat lees."

Fröhlich was ruim zes jaar lang hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij stopt daar onmiddellijk mee. Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark volgt hem op.

Burgemeesterschap lijkt Fröhlich een mooi vak. "Het proces om dit eventueel te doen loopt voor mij al 2,5 jaar", zegt hij in de radiotalkshow. "Ik vind het leuk om af en toe iets anders te doen en te kijken of je het goed kunt leren."

Radiocarrière

Fröhlich debuteerde in 1982 op de landelijke radio bij het toenmalige Hilversum 3, nu NPO 3FM. In de jaren 90 ging hij journalistieke programma's presenteren. Zo was hij tussen 2001 en 2007 de stem van Stand.nl op Radio 1 en werkte hij jarenlang voor NOS Sport, onder andere voor Radio Tour de France.

Vorige week was de officiële lancering van de Onvergetelijke Luisterlijst, waar Fröhlich als presentator ook in voorkomt.

De benoeming door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is een formaliteit. De minister neemt een voordracht normaal gesproken over.

Vijfheerenlanden heeft ongeveer 54.000 inwoners en ligt in de provincie Utrecht.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1