appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

Wie wordt de Taalstaatmeester van 2019? Meld jouw kandidaat aan

ANP
woensdag 2 oktober 2019 | KRO-NCRV | Redactie De Taalstaat

Voor het derde jaar op rij zoekt De Taalstaat naar de Taalstaatmeester van het jaar. In 2017 kreeg hoogleraar Beatrice de Graaf de titel en in 2018 werd SP-leider Lilian Marijnissen verkozen tot Taalstaatmeester. Wie wordt het in 2019? Wie viel het afgelopen jaar op door zijn of haar taalgebruik?

Wie overrompelt of overtuigt, wie rijgt prachtige zinnen aaneen of is juist heel bondig en duidelijk? We zoeken naar de persoon die dit kalenderjaar in het publieke debat, op radio, televisie of op schrift kan ook, uitblonk in taal. De afgelopen weken werden voorgedragen:

FNV-bestuurder Tuur Elzenga: "Een heldere spreker die mensen weet te overtuigen en met één boodschap verschillende doelgroepen weet te bereiken."

Engeland-correspondent Suze van Kleef: "Op een makkelijke, sprankelende en lichtvoetige manier neemt ze de luisteraar of kijker mee. Zonder in te boeten op de informatie die ze wil overbrengen."

Taalstaatmeester, de tweede voordracht: Suze van Kleef

Landbouwminister Carola Schouten: "Eerlijk en toegankelijk. Ze weet haar gedegen dossierkennis om te zetten in begrijpelijke zinnen." 

Taalstaatmeester, de derde voordracht - Carola Schouten

De redactie is benieuwd naar uw namen. Van wiens taalgebruik raakte u in vervoering, wie betoverde u, overtuigde u, van wie viel u bijkans van uw stoel door de mooie zinnen, de heldere taal of de treffende metaforen. Laat het ons weten, het liefst met een korte motivatie.

Wie weet komt uw kandidaat voorbij in De Taalstaat, of: misschien wordt hij of zij zelfs wel Taalstaatmeester van 2019. Let op: het gaat nadrukkelijk om mensen die in 2019 veel te zien en horen zijn geweest.

Stuur uw suggestie met uw naam en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1