appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Azmani (VVD): 'Voorlopig geen uitstel Brexit'

ANP
woensdag 4 september 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Nieuw pandemonium vandaag in het Britse Lagerhuis, waar de oppositie een wet wil afdwingen die een no deal-Brexit tegenhoudt. Dan lijkt de uittrede van de Britten op 31 oktober van de baan, 'maar uitstel is niet zo vanzelfsprekend', zegt Malik Azmani, VVD-fractievoorzitter in het Europees Parlement, in 1 op 1.

Azmani (VVD): ‘Voorlopig geen uitstel Brexit’

"Misschien moet het Britse parlement inzien dat de deal die er lag, een prima deal is. Eigenlijk valt er niet meer te onderhandelen. We willen geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland", zegt Azmani.

Ondertussen ziet Brexit-watcher Kees Boonman 'een totaal verlamde politieke scene.' "Er worden grapjes gemaakt. Boris Johnson wint misschien toch iets, namelijk dat hij de kortst zittende premier wordt in de Britse geschiedenis."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1