appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

'Henk Otten overschat zichzelf'

ANP
dinsdag 30 juli 2019 | KRO-NCRV | Teunie Stoffele

Henk Otten maandag gisteren aan dat hij een nieuwe partij gaat oprichten, maar volgens hoofdredacteuren Pieter Klok (de Volkskrant) en Joost Oranje (Nieuwsuur) maakt hij geen kans. "Ik denk dat hij zichzelf overschat", aldus Klok.

Mediaforum met Pieter Klok en Joost Oranje

Volgens Klok vergeet Otten dat mensen niet op hem gestemd hebben, maar op de mensen met meer charisma zoals partijleider Thierry Baudet of Theo Hiddema. Ook Oranje geeft hem weinig kans: "Voor Henk Otten zelf als charismatische politicus in spe is er weinig ruimte op rechts."

Politieke ambitie 

Oranje ziet wel een grote politieke kans rechts van de VVD. Dat heeft Baudet de afgelopen verkiezingen wel bewezen, aldus de hoofdredacteur van Nieuwsuur. "Het is fascinerend om te zien, dat ze deze politieke ambitie intern om zeep helpen."  

'Ordinaire ruzie' 

Otten probeert een politiek-inhoudelijke discussie te houden over enerzijds de boreale visie van Baudet ten opzichte van zijn eigen rechts-liberale visie, maar hij slaagt daar niet in volgens Oranje. Inmiddels gaat de discussie niet meer over de politieke inhoud, maar is het een 'ordinaire ruzie onderling' over geld.

Geld, waar Forum voor Democratie veel van heeft, blijkt ook uit het stuk waar de Volkskrant van aanstaand hoofdredacteur Klok vandaag mee opende.  Dat gaat over 'de geldmachine' van de partijtop bij FvD. Klok verbaast zich over de manier waarop er binnen FvD met het geld wordt omgegaan. "Je denkt dat ze deze partij zijn begonnen vanuit idealisme, maar je krijgt de indruk dat die mannen daar voor zichzelf zitten."

Mediaforum met Pieter Klok en Joost Oranje



 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1