appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Netflix zonder chill: 'seriestress' rukt op

Netflix
donderdag 18 juli 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

HBO en Netflix zijn op dit moment hofleverancier van de Emmy Awards. Ook dit jaar lijken de serie-giganten de strijd met elkaar aan te gaan. Maar, er ligt concurrentie op de loer. Hoe lang blijven HBO en Netflix nog de grootste spelers op het gebied van streaming? En, hoe kun je al die series bijbenen en krijg je geen 'seriestress'? Daarover vertelt journalist Thijs Schrik in De Nieuws BV.

Seriestress en streamingsdiensten

Het fenomeen seriestress, stress omdat je niet alle series (die populair zijn) kan kijken, wordt echt een ding. Schrik: "Dan ben je met een serie bezig en dan komt er een week later alweer wat nieuws aan. Bijvoorbeeld, Stranger Things hebben we net gehad, maar morgen komt een nieuw seizoen van La Casa de Papel".

Seriestress wordt groter en groter

"Het is mijn werk om het bij te houden en ik heb al vaak seriestress." Bovendien: meer streamingdiensten betekent meer series. Dus je kan je voorstellen dat die seriestress alleen maar meer wordt als er meer abonneezenders zijn.

Ik ben bang dat als je alles wil kijken, je wel voor alles een abonnement moet hebben

Thijs Schrik

De Champions League van de series wordt wederom gespeeld door Netflix en HBO. Maar, in de toekomst kan het goed zijn dat de wedstrijd door meerdere spelers wordt gespeeld. Schrik: "Apple is bezig met een streamingdienst, dat hebben ze al aangekondigd. Disney komt met Disney+ waarop dus alles van Disney komt te staan. Dat is voor Netflix niet zo fijn. Dan verliezen zij namelijk alle Disneyfilms en Marvelfilms die er te vinden zijn".

"Amazon die doet het ook goed. Met de serie The Marvellous Mrs Maisel hebben ze veel nominaties. Die zijn ook met spannende dingen bezig." Dus, volgens Schrik moeten de streamingdiensten zich wel een beetje zorgen maken: "De kwartaalcijfers waren teleurstellend. Ze zeiden zelf al dat ze blijkbaar niet genoeg goede, nieuwe producties die abonnees trokken."

Gevolgen voor de gebruiker

Maar wat betekent dat voor de gebruiker? Schrik: "Ik ben bang dat als je alles wil kijken, je wel voor alles een abonnement moet hebben. Dat wordt wel een dingetje." Zes abonnementen, seriestress en uren naar een scherm staren om alles eruit te halen en mee te krijgen. 

Kapers op de kust voor serie-giganten HBO en Netflix

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1