appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Trijntje Oosterhuis zingt in het Nederlands: 'Komt dieper aan'

ANP
zaterdag 25 mei 2019 | KRO-NCRV | Redactie De Taalstaat

Zangeres Trijntje Oosterhuis dook de studio in en maakte een compleet Nederlandstalig album. "Het is echt een overzicht van mijn leven", zegt ze, doelend op haar nieuwste werk. Als ze zingt in haar moedertaal wordt ze dieper geraakt, vertelt ze in De Taalstaat.

Trijntje Oosterhuis over haar nieuwe Nederlandstalige album

Toen ze even niet zo goed in haar vel zat, wist Oosterhuis niet meer zo zeker of haar zangcarrière het allemaal wel waard was. Zo zingt ze in het nummer Dit is voor mij over de "weggegooide jaren". Het zijn best stevige woorden, zegt de zangeres, "als je ze hardop uitspreekt." 

"Na mijn scheiding werd ik heel wankel", blikt Oosterhuis terug. Ze vroeg zich af of ze het nog wel kon, of het nog wel klopte. Ook miste ze het vuurtje. "Ik heb wel een periode gehad dat ik mijzelf on hold heb gezet als zangeres." 

Ode

Inmiddels is deze periode achter de rug en weet de 46-jarige zangeres, die in het verleden hits had met Wereld zonder jou en Vlieg met me mee, wat ze wil. Haar nieuwste nummers gaat ze in het najaar laten horen als ze optreedt door het land. En één van die nummers is een regelrechte ode aan haar ouders. Oosterhuis: "Ik kom uit een ontzettend creatief gezin en mijn ouders hebben alle ruimte gegeven om mezelf te kunnen ontplooien."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1