appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

'Eigenlijk weten we al dat Duncan Laurence gaat winnen, tenzij hij het enorm verkloot'

ANP
maandag 13 mei 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Het Songfestival-circus is in Tel Aviv losgebarsten. Vanaf komende week zal de hectiek ook in Nederland moeilijk te negeren zijn, en dat komt omdat Nederland voor het eerst in lange tijd kans maakt op een overwinning. Het nummer Arcade van Duncan Laurence maakt volgens wedkantoren het meeste kans. 

Het Mediaforum over het Songfestival

Om precies te zijn ligt de winkans tussen de 25-33 procent. Dat is op ruime afstand van de Russische deelnemer Sergej Lazarev, die volgens bookmakers 19-25 procent kans op de overwinning heeft. Deze cijfers komen van Pointer, de datatak van de KRO/NCRV, die data van alle zeventien wedkantoren op Eurovision World van de voorgaande vier edities van het Songfestival heeft verzameld, en constateerde dat Nederland zeker hoog zal eindigen. 

In de studio bij Spraakmakers is echter niet iedereen even enthousiast over het festival: "Het is voor mij het moment dat ik begrijp wat voetbalhaters doormaken", zegt tv-recensent Arjen Fortuin. "Ik vind de puntentelling van het songfestival geweldig. Daar kijk ik vol enthousiasme naar. De liedjes die eraan voorafgaan vind ik minder. En die eindeloze voorbeschouwingen zijn niet voor mij bestemd." Paul de Munnik vind de puntentelling ook het leukst: "Die landen die elkaar maar de hele tijd die punten toeschuiven, daar kun je je heerlijk over opwinden."

Journalist Hasna El Maroudi vindt het jammer dat het erop lijkt dat iedereen weet dat Nederland gaat winnen. "Dat vind ik ergens ook wel jammer, omdat er ook een stukje van de spanning weg is. Eigenlijk weten we al dat hij gaat winnen, er is ook een grote kans dat hij niet gaat winnen, maar ik geloof dat die peilingen ook vrij accuraat zijn. Tenzij hij het echt enorm verkloot, want dat zou natuurlijk ook nog kunnen." 

Het Mediaforum met Hasna El Maroudi en Arjen Fortuin

Abonneer je hier op de podcast Tel Aviv Calling. Waarin Lammert de Bruin je bijpraat over alles omtrent het Songfestival.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1