appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Rob van Essen wint de Libris Literatuurprijs

Atlas Contact
dinsdag 7 mei 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen Redactie Twitter

Een hoop gespannen maar goedgemutste schrijvers bij elkaar, of zoals Esther Gerritsen het noemde "een soort heel feestelijk tandartsbezoek". Dat kan maar één ding betekenen: De Libris Literatuur Prijs werd weer uitgereikt. Deze keer ging de felbegeerde titel (en de niet onbelangrijke cheque van 50.000 euro) naar Rob van Essen. 

Pieter van der Wielen sprak een uur met de glunderende winnaar over zijn boek De Goede Zoon, het gat dat God achterliet in zijn leven, seks met zelfrijdende auto's en de verzorgingsstaat. 

Rob van Essen is de winnaar van de Libris Literatuurprijs

De min of meer autobiografische roman speelt zich af in een wereld waarin invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek. Twee mannen reizen af naar het zuiden voor een geheime opdracht. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto's. 

Rob van Essen over Westers Boeddhisme

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1